måndag 12 september 2016

Idag är en sån dag som jag vill dela med mig av. Vissa dagar kan det nämligen vara lite gnälligt, man känner att arbetsdagen inte alltid räcker till eller man man själv hade behövt klona sig. Men det finns så många härliga stunder, och de stunderna ger alltid mig den DÄR känslan : att jag valt rätt yrke. 

Under skoltid arbetar jag ju i en årskurs 1, tillsammans med ordinarie klasslärare. Ibland har jag halvklass och bedriver praktisk undervisning, och ibland är jag med i helklass. Idag har läraren varit på utbildning, så jag har haft helklass. Fnurlade i fredags på vad jag skulle göra med barnen idag, men sen kom planen till mig självmant. I fredags fick nämligen barnen sin första läsläxa. I samband med detta dök det upp ett paket i klassrummet med en magisk kula i. Utan avsändare. Barnen blev helt hysteriska över vem som skickat kulan och vad vi ska med den till?! 
Detta tog jag vara på idag. ;) 

Jag var först på plats på fritids imorse. Gömde kulan, och låste klassrummet. När jag sedan startade lektionen var detta det första barnen reagerade på, vilket jag också räknat ut. Alla blev helt stimmiga och skulle utreda det här. Så uppgiften blev att rita kulan, beskriva hur den ser ut och när vi såg den sist, osv. När alla barn ritat sin version av kulan smög vi tillsammans till personalrummet och "postade" brevet. Dagen gick, och ryktet spred sig över skolan. Snackis som gick varm hela dagen! Plötsligt dök det upp ett brev i klassrummet, där "någon" skrivit att kulan finns kvar, men är göms. Hälsningar busen. Fasen vad detta satte igång ungarna! Hela dagen verkligen. Lektionen fortsatte, och de fick göra annat emellan. Vi besvarade brevet en gång till och skrev att vi ville veta mer. Vem är busen? Och vart är kulan? Spekulationerna var många. Vaktmästaren har varit högst misstänkt ;) 

Efter lunch knackade Mia på dörren. Hon hade "hittat" ett brev i personalrummet som var till oss. Ja, ni fattar.. Hela dagen har varit ett ända stort mysterium, och har krävt skådespel av mig - vilket jag tycker är skitkul!! Så när dagen var slut kunde vi sätta ihop en hel saga med barnens ritade teckningar, brev från både avsändare och mottagare, samt en bild på hur barnen tror att busen ser ut. Satte ihop allt till en bok, så att läraren kan läsa imorgon ;) 

Ett jäkla engagemang ifrån barnen! Och vad dagen blir roligare med lite sånt här! Fatta hur mycket de lär sig ÄNDÅ, utan att behöva koppla allt till skolboken! 

Bra dag. Och nu kommer snart Marie. Vi ska äta tacos och mysa ❤️

Inga kommentarer: