måndag 22 december 2014

Farmor..

Jag tror min farmor vill mig något. Jag har farmors dödsannons i min bokhylla, bara själva urklippet. Det ligger alltid på böckerna i hyllan. Häromdagen låg den bakom böckerna, men då tänkte jag att den hamnat där av misstag när jag hade fest. La tillbaka den på böckerna. Imorse bara tvärstannade jag vid bokhyllan. Och skrek rakt ut, skrek på Malin "varför har du flyttat på den?! Den ska ligga där!" Malin skrattade först, hon fattade ingenting. Annonsen STOD upp, två hyllplan upp, MOT ett foto på farmor. Hur kom den dit? Stackars Malin, hon har inte rört den, det bedyrade hon! Fattar knappt att jag ens reagerade så tydligt på att den bytt plats, men det gjorde jag. Den stod så synligt EXAKT vid fotot. 

Hon får va här hur mycket hon vill, saknar min farmor varje dag. Och faktum är att för bara några dagar sen tänkte jag på kvällen när jag skulle sova att det kändes som att jag inte var ensam. Det kanske jag inte var heller? 
Min farmor var den bästa på jorden, nu är hon den bästa på andra sidan jorden. Den absolut finaste människa jag nånsin känt. 

Inga kommentarer: