tisdag 15 juni 2010

Twilight vs Vampire diaries.

Twilight - Vampire diaries. Bilder lånade från Google.

Det är ju vampyr-trend nu, och jag försöker ge Vampire diaries en chans, men det är svårt.
Det finns inte mycket logik i Vampire Diaries!
För det första är det mycket härm från Twilight.. Det går inte att säga annat.
Synd bara, för alla vet att Twilight liksom la ribban. Ska man då stjäla idén får man ta i ordentligt!
De kan läsa tankar
.. En del av dom är vegetarianer. De har till och med plockat in skådisar där meningen (det är ganska uppenbart, men misslyckat) är att skådisarna ska likna skådisarna i Twilight!

Nu till det ologiska, det "overkliga" som jag säger.. ;)
Dessa vampyrerna är levande, de har blod i ådrorna.. Ändå är de kalla. Och bleka.
De kan vara ute i solljus. De kan skada sej. De sover.
Om de biter en människa så förvandlas den inte, om jag har fattat det rätt?

Jaja. Får väl se klart säsong ett i vilket fall, så att jag har gett den en verklig chans! Jag försöker fortfarande prata i Susanne att Twilight var först med hela vegetarian-grejen (och med mycket annat med för den delen), men Susanne (även att hon med älskar Twilight, till och med mer än Vampire diaries) försöker bevisa motsatsen. Bara för att.
Men lyssna här : I avsnitt fyra av Vampire diaries.. Då ligger Damon och läser New moon-boken.. ;) Inte ens det var bevis nog. Jaja.. Slutanalyserat!
:)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjo, vill inte klanka ner allt för mkt på dig men du borde kolla på Vampire diaries och se till att du skriver rätt fakta ;p Vampire Diaries kom ut som bok typ 15 år innan Twilight, så det är Stephanie Mayer som har snott deras idé. Och bara för att allt inte är som i Twilight så betyder det inte att det är fel, Dracula brukade också sova ju :p och i Buffy the vampire slayer så kan vampyrerna också blöda precis som i Vampire diaries (och även där så är Angel "vegeterian" så Twilight var absolut inte först med det), men i VD så läker vampyrerna väldigt snabbt.
Tror att ni som är lite yngre är så inne i Twilight just nu att ni inte förstår att de har "snott" så många idéer från massa andra ställen, men det försår jag för det skulle vara omöjligt att komma på en helt ny vampyr historia nu när allt redan är gjort. Och det är bara några få vampyrer i VD som kan vara ute i solen, de har fått hjälp av mkt duktiga häxor för att lösa den delen ;p