torsdag 20 maj 2010

Konstiga värderingar. :)


Jag har "konstiga värderingar", fick jag höra under en diskussion på jobbet i veckan. :) Pfft! Är det nåt jag har så är det åsikter. Om allt! Och jag är oftast väldigt snabb med att få fram vad jag tycker.
Jag har lite problem med att folk inte accepterar vad jag tycker, och det får jag ofta höra. De som inte tycker som jag blir oftast dumförklarade, fast endast i de frågor där det (enligt mej) bara finns EN sak att tycka. ;)

Som i veckan, vi diskuterade brott. Och jag sa att jag anser att straffet för våldtäkt borde vara antingen döden (trots att det är lindrigt, men as som våldtar borde fan inte få fortsätta leva kan jag känna) eller offentlig förnedring - detta ska innefatta kastrering. Inför publik.
Då får jag höra : "Varför ska straffet vara värre än brottet?"
Och där blir jag lite arg. För ärligt talat - det går inte att straffa en våldtäktsman nog! Hur man än straffar, eller hur man än beter sej så är det inte straff nog.
Jag tror att en våldtäkt är väldigt svår att komma över, jag tror aldrig att man kommer över det. Men det hävdar motparten i diskussionen att man visst gör - "om man vill." "Det kan göra en starkare.." Herregud, självklart! MEN det går ju inte att undgå det faktum att hon är våldtagen, ärret finns ju alltid kvar!

Varför ska man acceptera en våldtäkt? Vet ni att en våldtäktsman kan komma undan med typ sex månaders fängelse? För att ha förstört en annan människas liv? För att ha ärrat själen på en annan människa?
DET, mina vänner är lindrigt!
Men vad vet jag, med mina konstiga värderingar..
;)

Mina värderingar får vara hur konstiga de vill! :) Huvudsaken är att jag står för vad jag tycker och tror på. Om allt. Det har jag alltid gjort.
:)

2 kommentarer:

Jennie sa...

håller med dig på våldtäktsmans-fronten helt klart .

Ja , vi är synkade som fan har jag insett .. :)

Anne Sandberg sa...

man ska alltid stå för vad man tycker !! så bra jobbat min vän =) men det finns inga friska människor som gör sådana saker ex våldtäkt osv osv så det bästa är nog att försöka med andra saker än döden ... men visst lätt & säga nu skulle det hända mig eller nån nära så hade ja nog inte tänkt så ... pöss