onsdag 9 april 2014

Jag har funderat på en grej. Ibland har jag ju svårt att sova, att komma till ro.. Sån har Jag ju mer eller mindre alltid vart, men allt jämnade ut sig när jag fick medicin. Och nu händer det titt som tätt ändå.

Dels beror det säkert på att jag slarvar med Lill-dosen. Dels för att det är mycket "nytt", dvs nya intryck här och var. Och oro. En viss oro som jag har ibland är jag medveten om, men inte all. Jag är såklart inte konstant orolig i kroppen, men när jag har svårt att landa så är jag ofta lite orolig i kroppen.

Pirr i benen. Stirrig i blicken, trummande fingrar. Mycket hänger ihop med HUR jag tar min medicin och NÄR på dygnet. Jag vet det. (Det som känns sjukt är ju att jag antagligen var sån här innan jag fick medicin men då var jag alls inte lika medveten). Jag har även svårt att komma ihåg det folk säger. Jag lyssnar, men jag lyssnar inte.

Inser att det låter som att man beskriver någon med ADHD som INTE medicineras, men just nu känns det tvärtom.
Jag har valt att enbart ta 54:an de senaste veckorna, av den anledningen att jag inte anser att jag behöver vara hyperfokuserad ända in på kvällen just nu. Men jag inser även att Lill-dosen antagligen är ganska viktig för att jag ska funka.

Googlade därför concerta idag. Jag vet att man inte ska. Men det där med att jag lyssnar och sedan glömmer bort har blivit så tydligt nu, så jag var tvungen. Allt jag beskrivit här uppanför står under diverse biverkningar, såsom oro, hyperaktivitet, insomningssvårigheter, pirr i kroppen, höjd kroppstemperatur (som jag även påpekat till Malin i flera veckor). Så svaret på det mesta har jag nog där. Låter sjukt att medicinen kan SKAPA det jag försöker medicinera bort, men så är det. Finns ju lösningar på problemet, gissar jag. Förutom att jag ska skärpa mig med rytmen på medicinen ska jag be om ett bolltäcke från Psyk. Istället för att blanda in fler olika mediciner för andra områden som sömn (för det problemet ÄR svårt att kringgå), så vill jag prova ett sånt där täcke. Jag ska ringa doktorn. Snart.

Inga kommentarer: